Dirijorul Horia Andreescu, la 70 de ani: „Uneori, simt că Dumnezeu mă ţine în braţe, pentru că am primit atâtea daruri“

Unul dintre cei mai importanţi dirijori români contemporani, Horia Andreescu, care împlineşte marţi 70 de ani, spune că realizarea înregistrărilor cu Integrala Enescu, alături de Orchestra Naţională Radio, a fost una dintre cele mai importante realizări din cariera sa.

Filarmonica „George Enescu” îl aniversează pe dirijorul Horia Andreescu, care astăzi împlineşte 70 de ani, prin două concerte „Horia Andreescu 70”, susţinute de Orchestra şi Corul Filarmonicii, care vor avea loc, joi şi vineri, pe 20 şi 21 octombrie. La pupitru, de la ora 19.00, se va afla dirijorul aniversat, iar programul va include „Suita nr. 2“, de George Enescu şi „Simfonia nr. 9“, de Ludwig van Beethoven. Dirijorul corului va fi Iosif Ion Prunner.

„Vârsta de 70 de ani nu înseamnă nimic pentru mine. Glumesc acum, cartea mea de identitate expiră în 2051. Câteodată uit că e ziua mea. Ma bucur de multe daruri: dirijez, studiez partituri, am o activitate academică, lucrez cu studenţii, călătoresc, mă bucur de muzică, mă bucur de tot ceea ce este bun şi frumos în jurul meu. Ce mi-aş putea dori mai mult? Muzica e biografia mea. Uneori, simt că Dumnezeu mă ţine în braţe, pentru că am primit atâtea daruri Sunt fericit că voi susţine cele două concerte aniversare la Ateneul Român”, a declarat dirijorul Horia Andreescu, care a fost invitat, luni, la emisiuna Adevărul Live.

Horia Andreescu a înregistrat Integrala Enescu pe 8 CD-uri, ceea ce a contribuit consistent la cunoşterea muzicii lui George Enescu de la Tokyo până la New York.

Mai mult Adevarul